„A” alom ( d.o.b : 2014.10.06.)

SZÜLŐK: Kuruclesi Virág & Pannon-Oriental Ábránd

Elfeledett Kincsünk Ágota

szuka – female

6 hetes kori kölyöktesztje:

Idegen helyen bizonytalan kissé, de felfedez, körbenéz. Hívásra azonnal reagál az üdvözlés módja szubmisszív. Az idegen személyt hajlandó követni, a mozgását nem akarja akadályozni. A játékok érdeklik, zsákmányösztöne kifejezett, apportozni nem akar, helyette elviszi a játékot. Az elrejtett jutalomfalatot 3X megszerzi, motivált, kitartó. Az emberi fizikai dominanciát elfogadja. Hanyattfektetés ellen küzd, hisztizik, de utána oldható. A teljes testfelület végigtapogatását tűri, behódol utána. Fixálásra azonnal félrenéz. Hirtelen zajtól alig ijed meg, de az ember közelébe megy utána. Fizikai fájdalomra nem érzékeny. Összességében egy ember felé nyitott, érzékeny kiskutya. Az irányítást elfogadja. Játékkal és jutalomfalattal is motiválható, a játékot elviszi inkább, mint, hogy odaadja az embernek. Jutalomfalattal nagyon jól motiválható.

Eredmények és pedigree

Elfeledett Kincsünk Abigél 

szuka – female

6 hetes kori kölyöktesztje:

Idegen helyen magabiztos, körbenéz, hívásra azonnal reagál,  az üdvözlés módja domináns. Az idegent hajlandó követni,mozgását nem akarja akadályozni. Az ismeretlen játékok érdeklik, zsákmányösztöne kifejezett, apportozni is hajlandó, de utána birtoklási vágya megjelenik és elviszi a játékot. Az elrejtett jutalomfalatot 3X megszerzi, motivált, kitartó, bár a pohár ami alatt a falat van jobban érdekli mint a falat. Az emberi fizikai dominanciára elkerüléssel válaszol. Hanyattfektetés ellen küzd, utána magát oldja ki, az emberrel nem akarja felvenni a kapcsolatot, csak nehezen veszi fel újra a kontaktust. A teljes testfelület végigtapogatását nem fogadja el, el akar menni. Fixálásnál 10 s után néz félre, akkor is inkább ignorál. Hirtelen zajtól alig ijed meg, először az emberhez megy, utána megnézi a zaj forrását is. Fizikai fájdalomra közepesen érzékeny. Összességében egy magabiztos, önálló irányítási hajlamokkal rendelkező kiskutya. A játék jobban érdekli mint a jutalomfalat, de mindkettővel motiválható. Az emberi irányítást nehezen fogadja el, túlzott fizikai dominancia esetén ignorálja az embert, nevelése során erre érdemes odafigyelni. Irányítási hajlama kifejezett, ugyanakkor nyitott az emberek felé.

Eredmények és pedigree

Elfeledett Kincsünk Áldás 

kan – male

6 hetes kori kölyöktesztje:

Idegen helyen magabiztos, felfedez, az emberrel próbál kapcsolatot felvenni. Hívásra azonnal reagál, az üdvözlés módja domináns. Az idegen embert eleinte hajlandó követni, majd megpróbálja a mozgását irányítani, aztán lecsatlakozik.  Az idegen játékok érdeklik, zsákmányos, apportozni is hajlandó, ugyanakkor birtoklási vágya is megjelenik. Az elrejtett jutalomfalatot 3X megszerzi, motivált, kitartó. Az emberi fizikai dominancia ellen küzd, hanyattfektetésnél küzd, hisztizik, utána szépen oldható. A teljes testfelület végigtapogatását tűri, amikor visszatartják akkor kezd el hisztizni. Fixálásnál visszafixál, majd elnéz. Fizikai fájdalomra közepesen érzékeny. Hirtelen zajtól megijed, utána a zaj forrását nézi meg. Összességében egy jól motiválható, emberközpontú kiskutya. Irányítási hajlammal rendelkezik, domináns. Mind labdával mind jutalomfalattal jól motiválható, ugyanakkor önállósági hajlama is nagy.

Eredmények és pedigree

Working dog profil

Elfeledett Kincsünk Alkony

kan – male

6 hetes kori kölyöktesztje:

Idegen helyen eleinte bizonytalan, az ember körül marad majd feloldódik és elkezd körbenézni.  Az idegen embert hajlandó követni, mozgását nem akarja akadályozni. Az ismeretlen játékok érdeklik, apportozni is hajlandó, de inkább elviszi a játékot. Zsákmányösztöne kifejezett. Az elrejtett jutalomfalatot 3X megszerzi, motivált, kitartó. Az emberi fizikai dominanciától megijed, aztán elfogadja. Hanyattfektetés ellen küzd, majd pánikba esik, utána könnyen oldható. A teljes testfelület tapogatását tűri, utána behódol. Fixálásnál 10 s után néz félre. Hirtelen zajtól kicsit megijed, utána az emberhez megy. Fizikai fájdalomra nem érzékeny. Összességében egy érzékeny, emberközpontú kiskutya. A túlzott dominancia megijeszti, egyébként az irányítást elfogadja. Játékkal és jutalomfalattal is motiválható, birtoklási vágya kifejezett. Emberközpontú, ha elbizonytalanodik az emberre támaszkodik.

Eredmények és pedigree

Elfeledett Kincsünk Amarillisz

szuka – female

6 hetes kori kölyöktesztje: 

Idegen helyen eleinte bizonytalan, kicsit remeg, aztán feloldódik és elkezd körbenézni. Hívásra azonnal reagál, az üdvözlés módja szubmisszív. Az idegent hajlandó követni, mozgását nem akarja akadályozni.  A játékok érdeklik, de kissé bizonytalan, egy kis idő után amikor feloldódik, hajlandó játszani. Zsákmányösztöne megjelenik. Az elrejtett jutalomfalatot 3X megszerzi, motivált, kitartó. Az emberi fizikai dominancia ellen küzd, a hanyattfektetésnél küzd, majd hisztizik, utána oldható. A teljes testfelület végigtapogatását tűri, közben nyüszög. Fixálásra azonnal félrenéz, de ignorál és nem behódol. Hirtelen zajtól megijed, az emberhez megy biztonságért. Fizikai fájdalomra nem érzékeny. Összességében kissé bizonytalan, a változásokra érzékeny, idő kell neki amíg feloldódik, erre nevelése során érdemes odafigyelni. Emberközpontú, játékkal nem annyira, de jutalomfalattal nagyon jól motiválható, az irányítást elfogadja.

Eredmények és pedigree

Elfeledett Kincsünk Anna

szuka – female

6 hetes kori kölyöktesztje:

Idegen helyen érdeklődő, felfedez, kicsit bizonytalan. Hívásra reagál, viszont az idegennel bizalmatlan. Az idegen embert hajlandó követni, de a mozgását befolyásolni, akadályozni és irányítani akarja. A játékok érdeklik, zsákmányos, de birtoklási vágya nagy. A játékot nem hozza oda, hanem elviszi. Az elrejtett jutalomfalatot 3X megszerzi, motivált, kitartó. Az emberi fizikai dominanciát nehezen fogadja el, a hanyattfektetés ellen küzd, hisztizik utána viszont szépen oldható. A teljes testfelület végigtapogatását eltűri, fixálásra azonnal félrenéz. Hirtelen zajtól alig ijed meg, először az emberhez megy, utána viszont megnézi a zaj forrását. Fizikai fájdalomra közepesen érzékeny.  Összességében jól motiválható kiskutya. Idegen emberrel eleinte bizonytalan, aztán feloldódik, elképzelhetően egygazdás kutya lesz. Játékkal jutalomfalattal egyaránt motiválható. Birtoklási vágya megjelenik, az emberi irányítást nehezen, de elfogadja. 

Eredmények és pedigree

Elfeledett Kincsünk Atlasz

kan – male

6 hetes kori kölyöktesztje:

Idegen helyen kissé bizonytalan, az ember közelében marad. Az idegent hajlandó követni, mozgását nem akarja akadályozni. A játék valamennyire érdekli, de érdeklődését hamar elveszti. Az elrejtett jutalomfalat megszerzésére motivált, 3X meg is szerzi, kitartó. Az emberi fizikai dominancia ellen tiltakozik, aztán elfogadja. Hanyattfektetésnél először harapni akar, aztán küzd. Utána oldható, szépen odamegy az emberhez. A teljes testfelület végigtapogatását tűri, elfogadja, fixálásra azonnal félrenéz. Hirtelen zajtól megijed és elmegy, se a zaj forrását nem nézi meg, se az embernél nem keres biztonságot. Fizikai fájdalomra közepesen érzékeny.  Összességében egy bizonytalan kiskutya, aki hajlamos az emberre támaszkodni, az irányítást elfogadja. Jutalomfalattal jobban motiválható mint játékkal. Ha hirtelen megijed, nem az emberre támaszkodik, erre nevelése során érdemes odafigyelni.

Eredmények és pedigree

„B” alom ( d.o.b : 2017.08.21.)

SZÜLŐK: Ch Elfeledett Kincsünk Ágota x Ch Vándor

Elfeledett Kincsünk Békesség 

szuka – female

Kennelünkben marad 

Ch Elfeledett Kincsünk Ágota x Ch Vándor 

Kölyök tesztje : 

Idegen helyen az ember környékén marad, nem indul el csak a két perc végén körbenézni, akkor sem megy messze az embertől. Hívásra reagál, kissé bizalmatlan, az üdvözlés módja se nem domináns se nem szubmisszív. Az idegent hajlandó követni, a szoba még nem ismert részeire is, mozgását nem akarja se befolyásolni, se irányítani. Játszani hajlandó, szívesen játszik, zsákmányösztöne kifejezetten erős. A megszerzett játékot egyszer hajlandó odahozni, egyébként elviszi, birtoklásra hajlamos. Amikor már több játékot is észrevesz, utána próbálja irányítani az emberrel közös játékot, ő próbálja kiválasztani, hogy mivel játszunk. Az elrejtett jutalomfalatot megszerzi, de nem kimondottan motivált érte. Az emberi fizikai dominanciát nagyon nehezen fogadja el. Hanyattfektetés ellen küzd, megpróbál harapni, utána nem azonnal, de oldható. A teljes testfelület végigtapogatását nem fogadja el, morog, harapni próbál. Fixálásnál azonnal félrenéz. Fizikai fájdalomra érzékeny. Hirtelen zajtól megretten, az ember közelségét keresi utána. Összességében egy viszonylag érzékeny, nem kifejezetten önálló, egygazdás kiskutya. Bizonytalan dominanciára hajlamos. Ismert környezetben magabiztos, ott emberrel szemben irányítási hajlamot mutat. Nevelése során figyelembe kell venni érzékenységét is. Játékkal kifejezetten jól motiválható, jutalomfalattal is motiválható. Mivel idegen helyen elbizonytalanodik, szocializációjára érdemes nagy hangsúlyt fektetni.

Eredmények és pedigree 

Sportvideók

 ” C ” alom  (d.o.b 2022.03.30) 

Fényűző Dzsentri x Elfeledett Kincsünk Békesség 

Elfeledett Kincsünk CSoda 

szuka – female

Kennelünkben marad.

Idegen helyen körbenéz, felfedez. Hívásra azonnal reagál. A számára ismeretlen embert hajlandó követni, közben a játékokat is nézi, viszi. A kitett játékok érdeklik, erős zsákmányösztönt mutat, birtokol. Az elrejtett falatot 3X megszerzi, nagyon motivált. Az emberi fizikai dominanciát nem fogadja el. Hanyattfektetésre ignorálással reagál, utána jól oldható. A teljes testfelület végig tapogatásánál  ignorál, utána jól oldható. Fixálásnál megdermed, utána oldható. Fizikai fájdalomra nem érzékeny. Hirtelen zajtól megretten, utána el megy, aztán az emberhez megy. Magabiztos, önálló, nem emberes, nagyon jól motivalható. Következetesség és tudatosság kell a nevelése során, kutya-gazda kapcsolatra érdemes figyelni a nevelése során.